Bemutatkozik blogunk új szerzője V. S. Ildikó tanácsadó szakpszichológus!

Bemutatkozik blogunk új szerzője V. S. Ildikó tanácsadó szakpszichológus!
Háromszoros anyuka és nagymama vagyok. Csodálattal tölt el, ahogy a gyerek veleszületett tudása, tanulási mechanizmusai az értő, támogató szülői környezetben a világ megismeréséhez vezetnek.
Az első évek meghatározóak pszichés és idegrendszerünk, agyunk fejlődése tekintetében is.
A gyermeki lélek és elme működésének megértésével könnyebbé tehetjük a mindennapjainkat, kevesebb feszültséggel terhelve a szülő-gyermek kapcsolatot.
Agyunk egyes területei különböző feladatokat látnak el, a fejlődés során ezek között a területek között együttműködés – integráció – alakul ki. A gyermeki agy még nincs „készen”, a húszas évekig még várnunk kell. :) Agyunkat a tapasztalatok formálják, ezeket a tapasztalatokat elsősorban mi, szülők tudjuk biztosítani.
A hétköznapi helyzetek számtalan lehetőséget adnak a fejlődésre, fejlesztésre – drága fejlesztőjátékok nélkül is.
Bal agyféltekénk a rendszerező, racionális agyunk, szavakban gondolkodik, lineáris, sorrendtartó. Jobb agyféltekénket az egész érdekli, képekben, érzésekben „gondolkodik”, intuitív, emocionális. 
Az első három évben ez utóbbi a domináns, számára a jelen létezik, elmélyül az ajtónyitogatásban, kavicsgyűjtögetésben, pillangómegfigyelésben az utcán, nem létezik idő, felelősség, belátás. 
A bal agyfélteke működésbelépését jelzi a „miért”-ek megjelenése, az ok-okozati összefüggések keresése.
Ha tetszett a cikk, kövessetek minket Facebookon, Instagramon, hogy ne maradjatok le a következőről sem. Írjátok meg az info@kisbabamnak.hu email címre, hogy milyen témákról olvasnátok még szívesen!
Tartalomhoz tartozó címkék: baba pszichológus