Milyen a jó etetőszék?

Milyen a jó etetőszék?
Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani az etetőszék választáshoz, így összeszedtünk pár fontos szempontot. A jó etetőszék mindenképp kényelmes a baba számára, hogy szívesen üljön le velünk enni, és ne szenvedésként tekintsen a hozzátáplálásra. Emellett az első és legfontosabb szempont a biztonság. A széknek stabilnak kell lennie, még egy izgő-mozgó babával sem billeghet, nem borulhat fel könnyedén, és a baba nem tud kicsúszni belőle. A hozzátáplálás kezdetén amíg a baba nem ül, a baba etetése az anyuka ölében a legbiztonságosabb, de ez is csak akkor ajánlott, ha már stabil törzstartása van a babának. A pihenőszékben való etetés fulladásveszélyt hordoz magában, és ugyanez igaz a hordozóban etetésre is.
 
Nézzük meg egy gyógytornász szemével is a székkialakításokat! Ebben nagy segítségünkre volt @babatornazda Petra (babatornazda.substack.com). Először is etetőszékbe csak már ülni tudó babát szabad ültetni. Fontos, hogy a szék háttámlája magas legyen, így nyújtva megfelelő támaszt a gerincnek. Tartozik hozzá lábtámasz, így a baba lába evés közben nem lóg. Célszerű állítható magasságú lábtámaszt választani, hogy biztosan mindig igazodjon a baba méreteihez. Az ergonomikus szék így biztosítja, hogy a baba csípője, térde és bokája 90°-os szöget zárjanak be. Ezen kívül fontos szempont lehet, hogy a babával együtt nőjön, így hosszútávon tudjátok majd használni.
 
És hogy mit tennék még hozzá szülői szemmel? Könnyen takarítható legyen! Gondolj csak bele, mennyivel egyszerűbb egy letisztult felületet tisztán tartani, mint egy zegzugos kialakítású széket törölgetni. Reméljük segíthettük a megfelelő székválasztást, bármi kérdés esetén nyugodtan írj nekünk az info@kisbabamnak.hu e-mail címre!
 

Tartalomhoz tartozó címkék: baba hamikabi