Sajtos Macik

Sajtos Macik
Tökéletes játszóteres harapnivaló bolti ropik, kekszek helyett.

 

Hozzávalók:
10 dkg vaj
35 dkg sajt
21 dkg liszt
1 tk só
4-5 EK víz


Először kimérjük a vajat, és hagyjuk szobahőmérsékleten melegedni, amíg a többi hozzávalót is előkészítjük. Ráreszeljük a sajtot kislyukú reszelőn, majd átszitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sót. Kézzel gyúrni kezdjük, majd evőkanalanként adagoljuk a hideg vizet és közben folyamatosan továbbgyúrjuk. Vigyázzunk, hogy csak annyi vizet adjunk hozzá, ami feltétlenül szükséges az összeállításhoz, különben ragacsos lesz. Folpackba csomagolva 30-40 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütjük – figyeljük a tetejét, hogy kissé piruljon, de még ne száradjon ki.