Spenótos sajtos ropogós

Spenótos sajtos ropogós

Egy újabb bababarát kedvenc receptet hoztam nektek mára, gyorsan összedobható, akár másnap is kisüthető! Könnyen magatokkal vihetitek, és előkaphatjátok a táskából, ha hirtelen lenne rá szükség.

Hozzávalók:

30g fagyasztott spenót
35g teavaj
110g reszelt sajt
Fél tk fokhagymapor
Fél tk só
1-2 EK hideg víz

A fagyasztott spenótot kiolvasztjuk, ha sok levet eresztene, akkor leöntjük róla. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót - a víz kivételével - és tésztát gyúrunk belőle. Végül csak annyi vizet adunk hozzá, ami feltétlenül szükséges, hogy összeálljon a tésztánk. Mehet fél órára a hűtőbe, majd lisztezett felületen 3-4mm vastagságú tésztát nyújtunk belőle. Tetszőleges formával kiszaggatjuk, vagy egyszerűen csak csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük őket.