Zöldségfészekben sült tojás

Zöldségfészekben sült tojás
Tökéletes vacsora, vagy tartalmasabb reggeli

 

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g édesburgonya
200 g répa
100 g paprika
5 tojás
5 EK zsemlemorzsa
2 EK olívaolaj
só, bors, bazsalikom
 

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon elkezdjük dinsztelni. Eközben felaprítjuk a többi zöldséget, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. Hozzáadjuk a zöldségeket a hagymához, belenyomjuk a fokhagymát és 8 percig közepes lángon kevergetve sütjük. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt belekeverjük a zsemlemorzsát és egy felvert tojást. A zöldségmasszából 4 fészket formázunk sütőpapírral bélelt tepsire. A közepükbe 1-1 tojást ütünk és 175°C-os sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Ha lágyabban szeretjük a tojást, előbb kivehetjük, de figyeljünk rá, hogy gyerekeknek jól átsütve tálaljuk.