Bababarát pizzás csiga

Hozzávalók a tésztához:

  • 350 g finomliszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 0.5 tk só
  • 2 ek olívaolaj
  • 200 ml langyos víz

Töltelékhez:

  • 4-5 ek cukormentes paradicsomszósz (pl. passzírozott paradicsom)

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 1 tk oregánó

  • 1 tk bazsalikom

  • 100-150 g reszelt sajt

  • sonka, kukorica, egyéb feltétek ízlés szerint

  • +1 tojás a tetejére

Elkészítés:

  1. Tészta elkészítése:

    • A lisztet egy nagy tálba szitáld.

    • Add hozzá a szárított élesztőt és a sót, majd keverd el.

    • Öntsd hozzá az olívaolajat és fokozatosan a langyos vizet.

    • Gyúrd sima, rugalmas tésztává (~10 perc).

    • Letakarva keleszd meleg helyen kb. 1 órát, míg duplájára nő.

  2. Töltelék elkészítése:

    • A paradicsomszószt fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, zúzott fokhagymával.

    • Reszeld le a sajtot, készítsd elő az extra feltéteket.

  3. Csigák formázása:

    • A megkelt tésztát nyújtsd kb. 0,5 cm vastag téglalappá.

    • Kend meg a paradicsomos szósszal, szórd meg a sajttal és tetszőleges feltétekkel.

    • Szorosan tekerd fel, mint egy bejglit.

    • Vágd kb. 1 cm vastag szeletekre, és tedd sütőpapíros tepsire.

    • Kend le a felvert tojással vékonyan.

  4. Sütés:

    • Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső sütés).

    • Pihentesd még 10-15 percet a csigákat a tepsin.

    • Süsd 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek.

Tartalomhoz tartozó címkék: baba bababarát BLW recept