Almás majmos keksz

Almás majmos keksz
Gyors cukormentes bababarát almás keksz


Hozzávalók:
1 közepes alma
90-100 g liszt
fél tk foszfátmentes sütőpor
35 g teavaj
fél tk fahéj


Az almát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét, az így kapott mennyiség kb. 45 g legyen. Megszórjuk fahéjjal, hozzáadjuk a vajat, a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Ha sütipecsétet is használunk, érdemes fejjel lefelé helyezni őket a sütőpapírra, hogy megmaradjon a minta. 180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük őket.


Bal, jobb, bal, jobb,
Mennek a majmok.
Budapesten megállnak,
Kókuszdiót dobálnak.